Press

Anmeldelse av CDen "STORIES FROM THE NORTH" i Klassisk musikk. 5 på terningen!

«Stories from the North består av tre satser, et kort preludium Be Prepared der trommene er det mest fremtredende akkompagnementet til Rokkones’ saksofon, og en lengre finale, Happy Ending! på slutten der trommevirvelen fra åpningen delvis gjentas for å slutte den uttrykksmessige sirkelen i dette tredelte verket. Mellom dem ligger den dempede, meditative Walking on Thin Ice som er lengre enn de to andre satsene til sammen. Det er en fascinerende naturstudie av et frossent landskap, med en uhyggelig, noe nervøs karakter (som kanskje antyder den tynne isen i tittelen), med skimrende, ringende slagverk. Det er det mest avanserte verket på platen, uten helt å bryte tonalitetens grenser.

Every Creature Has a Song er lettere og mindre stridbar i tonen, en forførende fantasi som tar utgangspunkt i den vellydende nyenkle* åpningsfiguren i marimbaen, som saksofonen stillferdig vever seg rundt. Den utgjør en ideell kontrast til den sprekere suiten, en slags bakside av den samme «komposisjonsmynten». Rokkones og Nilsen spiller med overbevisende gjensidig forståelse og eksenplarisk virtuositet, mens Finito Bacalaos lyd er utmerket krystallklar og lys som en fjellbekk om våren. Vel verd å undersøke.» 

Awards

Nordlysprisen 2010

Bodvar received the Northern Lights Award (Nordlysprisen) in 2010. The award is an annual award handed out by the newspaper Nordlys.

Read the papers justification here (in Norwegian): 

Nordlands Fylkeskommunes Kulturpris 2011

Bodvar received the Nordland Counte Cultural Award in 2011. 

Read the papers justification here (in Norwegian): 

Excerpt from one of the reviews:

…..på Båsmokorets seneste CD (……) dreier det seg om ny musikk i ordets rette forstand: verkene Caritas : størst av alt og Skjømmingsmesse av samtidskomponisten Bodvar Drotninghaug Moe. Koret trår inn i denne moderne og mektige klangverdenen med en overbevisning og en formidling som imponerer og berører. Vi inviteres inn i et univers av klanger og harmonier med musikalske elementer fra blant annet folkemusikk, og med tekster delvis inspirert av Bibelen og andre gamle religiøse skrifter.

Båsmokoret fra Mo i Rana er et amatørkor som holder svært høyt musikalsk nivå. Koret behersker ulike genrer, og med denne utgivelsen viser koristene at dette også gjelder samtidsmusikk. Det er en begivenhet for kornorge og for hele musikknorge at Skjømmingsmesse og Caritas utgis. Moe og Båsmokoret gir viktige bidrag til at ny kormusikk komponeres og spilles inn.